Responsabilitate totala

Libertate inseamna responsabilitate
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit

Filozofia „Zero Limite” are la baza meditatia hawaiiana Ho`oponopono.

Principiul 4 este cel care, odata inteles, poate schimba complet perspectivele asupra vietii noastre.

Acesta spune:

„Suntem 100% responsabili pentru tot ce traim. Ceea ce se intampla in viata nu este din vina noastra, dar este responsabilitatea noastra. Acest concept include in el si ceea ce spun, gandesc, sau fac altii.”

Conceptul cheie prezent in acest principiu este responsabilitatea totala. Acum devine responsabilitatea noastra sa imbunatatim toate experientele pe care le avem in aceasta viata, indiferent daca aceste experiente sunt create de noi sau de alti oameni.


Repetate in mod constant astfel de afirmatii, in combinatie cu stari emotionale puternice, se vor transforma in timp in credinte.

Asa cum traim acum cu credinte precum:

  • Nu sunt suficient de pregatit pentru un job mai bun
  • Nu sunt curajos sa incep ceva nou in viata
  • Tot ce se intampla este din vina altora: oamenii, reguli, societate, Univers.
  • E greu sa gasesti oameni sinceri in ziua de azi si sa incepi o relatie.
  • Toti oamenii buni sunt „luati”.

Toate aceste credinte ne duc viata in directia impusa de ele, fara ca noi sa ne dam seama. Suntem victime inconstiente ale prejudecatilor, cautand mereu in jurul nostru dovezi care sa ne confirme si sa ne intareasca aceste credinte.

Suntem educati si indoctrinati sa cautam siguranta in loc de libertate. Iar libertatea nu va veni niciodata din lucruri materiale. Libertatea inseamna renuntarea la credintele care nu ne mai sunt de folos si asumarea responsabilitatii totale asupra vietii noastre.

Articole relevante